Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Ik ben in september 2007 veroordeeld tot 220 uur alternatieve straf en een vordering van E 6.000,=

Ik ben echter direct na mijn veroordeling verhuisd naar het buitenland (was al gepland voor mijn veroordeling).

Nu ben ik de week voor kerst terug gekomen in Nederland en heb me in laten schrijven

Direct een brief van Leeuwarden in de de bus dat ik voor 15-01-2013 de open staande E 6.000,= moet betalen.

In November 2009 is er blijkbaar toestemming gegeven door de rechtbank om te in de gevangenis te zetten voor het niet betalen van de E 6.000,=

Mijn vragen zijn, hoe groot is de kans dat ik nu nog een deal kan sluiten om de E 6.000,= in termijnen te betalen ik heb dit geld niet.

En hoe groot is de kans dat ik mijn alternatieve straf nog kan doen of is de verwachting dat ik voor die 220 uur ook vast gezet ga worden.

Graag jullie advies

Beste vrager,

Bij niet betaling wordt de boete omgezet in vervangende hechtenis. Dat is kennelijk in 2009 al gebeurd. Voor wat betreft de (naar ik aanneem) opgelegde taakstraf ('alternatieve straf') zal teruggemeld zijn dat u deze niet heeft uitgevoerd. Omzetting in gevangenisstraf is mogelijk en misschien ook al gebeurd.

Ik raad u aan om direct een advocaat in de arm te nemen en deze alle stukken die u heeft (met parketnummers) te geven. Vervolgens zal geïnventariseerd kunnen worden wat de mogelijkheden nog zijn. Doet u niets, dan wordt u waarschijnlijk op enig moment opgehaald om te gaan zitten. Succes ermee.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag