Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


ik ben in sept.2007 gescheiden en woon sindsdien alleen in de woning die toen al 1 1/2 jaar te koop stond.v. a die tijd betaal ik alle lasten. nu wil mijn ex-vrouw m.t.w.k gebruikersvergoeding onvangen,heeft zij daar recht op? in het convenant is daarover niets opgenomen. wordt er dan uitgegaan van de marktwaarde nu of van de afgelopen jaren? en hoeveel procent is dat dan.

Geachte vraagsteller,

Deze vraag is niet zo heel makkelijk te beantwoorden. De vraag is waarom destijds hieromtrent niets is opgenomen in het convenant? In principe is de redelijkheid het uitgangspunt voor een eventuele gebruiksvergoeding. Er zijn verschillende manieren om hier een berekening voor te maken. Het gaat dan om de eventuele overwaarde, de waarde van het gebruik en de onderlinge verdeling van de lasten van de woning. Het gaat derhalve om het totale beeld.

Heeft uw vrouw al een concreet voorstel gedaan? Heeft zij rechtstreeks contact met u of via een advocaat? Uitgangspunt is dat u probeert hier onderling uit te komen. Als dat niet lukt, kunt u eventueel contact opnemen met uw advocaat die u (mogelijk) destijds heeft bijgestaan.

Beoordeel dit antwoord:

Als u rente en aflossing heeft betaald is het economisch te verdedigen dat de rente feitelijk de kosten betreft van het wonen. De vraag is dus of het een redelijke eis is. Daarnaast zou ik menen dat met terugwerkende kracht een vergoeding te vragen die niet is overeengekomen niet kan. Wel kan worden gemeend dat u feitelijk bent verrijkt door in de gemeenschappelijke woning te wonen terwijl zij iets moetst huren. Dat voordeel zou dan voor vergoeding in aanmerking kunnen komen als "ongerechtvaardigde verrijking". Ook zou u haar huurlasten en de rentekosten vna de hypotheecaire geldlening kunnen optellen en door 2 kunnen delen. Moeilijk voor mij is dat ik heel veel feitelijk info nodig heb om echt te durven zeggen wat redelijk is in uw concrete situatie.
Heel veel succes!

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag