Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik ben in juli als torenkraanmachinist aan het werk geweest bij een bedrijf.Dat bedrijf heeft ammoniakdampen afgeblazen die ik door mijn cabine heb gekregen,Na mijn klachten bij mijn werkgever en diverse telefoontjes tussen dat bedrijf en mijn werkgever ben ik er de volgende dag weer aan het werk gegaan met de belofte dat het niet weer zou gebeuren.Dat gebeurde dus niet en ben ik weer in die dampen gezet.Wij hebben de arbeidsinspectie ingelicht en die heeft na een bezoek het bedrijf een dag stilgelegd,ik ben naar de huisarts geweest en bleek een slijmvliesontsteking en plekjes in keel en neus te hebben.In mijn vakantie ben ik meerdere dagen op de longafdeling geweest voor allerlei testen foto's en een ct-scan.Ik blijk nu wel iets aan de longen te hebben (verkramping,astma).Bij zware inspanning en bepaalde heftige geuren bijv,in een boerenstal(ammoniak) heb ik er wel degelijk last van.Ik zit vanaf die ziekenhuisbezoeken aan een inhalatiebuis en voor nood heb ik nog een inhalator.Ik ben een roker en de longarts wil het niet rechtstreeks op die dampen schuiven terwijl er wel degelijk iets verandert is.Nu is mijn vraag.Wat moet ik hier nu verder mee,ik hoor niks meer van mijn eigen bond. De verloren werk/vakantiedagen zijn omgezet in ziektedagen die mijn bedrijf terug claimt van het betreffende bedrijf. Dit is voor mijn werkgever zelf en niet voor mij. Wat kan ik hier verder nog aan doen? Graag ontvang ik advies.

Geachte vragensteller,

Omdat u letselschade heeft opgelopen, raad ik u aan een letselschadespecialist in te schakelen. Dat is een advocaat danwel jurist die hierin gespecialiseerd is en precies weet waar u recht op heeft. Deze kan beoordelen of het bedrijf en/of uw werkgever aansprakelijk is en welk letsel u precies heeft opgelopen.

Als het bedrijf en/of uw werkgever aansprakelijk zijn, dan zijn zij ook verplicht de (redelijke) kosten voor een letselschadespecialist te vergoeden. U kost het dan niets.

Veel succes!



Beoordeel dit antwoord:

Geachte vragensteller,

Als ik uw verhaal lees, dan zou u letselschade hebben opgelopen als gevolg van de blootstelling. Dit is echter lastig te bewijzen, zeker wanneer de u behandelend artsen geen direct verband willen leggen. Indien u hier iets mee wilt, dan adviseer ik u een gespecialiseerd advocaat in de arm te nemen.

Veel succes!



Beoordeel dit antwoord:

Geachte vragensteller,
Het is in de eerste plaats van belang dat u de blootstelling aan de ammoniakdampen kunt aantonen. Dat lijkt met het rapport van de Arbeidsinspectie (tegenwoordig Inspectie SZW genoemd) in de hand geen al te groot probleem te worden. Vervolgens moet u aantonen dat uw klachten door deze blootstelling aan ammoniak kunnen zijn veroorzaakt. Ik wijs u op het woord "kunnen". Vervolgens zal het bedrijf waar u voor werkte aannemelijk moeten maken dat uw gezondheidsklachten een andere oorzaak hebben dan de blootstelling aan ammoniak. In het geval dat niet lukt zal het bedrijf, althans de verzekeraar, de schade moeten betalen. In het geval de klachten deels het gevolg zijn van roken, dan is er ook nog de mogelijkheid van proportionele aansprakelijkheid. Dat betekent dat dan een deel van de schade wordt vergoed.
Ik hoop u voor dit moment voldoende te hebben geïnformeerd. Hebt heer vragen, dan hoor ik dat graag.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag