Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben in jan 2016 door mijn vorige werkgever van de oude BV (X) naar de nieuwe BV (Y) overgegaan op hun verzoek.
In mijn oude Arbeidsovereenkomst van X stond een concurrentiebeding en in de nieuwe van Y niet meer. Relatiebeding is in geen van de 2 contracten opgenomen.

Als aanvulling op het nieuwe contract van Y heb ik een addendum gehad met de volgende tekst: "Betrokkene treed per 4 jan 2016 in dienst van Y BV. Dit dienstverband is een voortzetting van zijn eerdere dienstverband bij BV X. Alle rechten opgebouwd vanuit dienstverband bij X BV worden overgenomen in zijn nieuwe dienstverband. Dit betreft oa eventuele tegoeden vanuit de verlofregeling plus de opbouw van het vakantiegeld"

Nu heb ik ondertussen ontslag genomen en werk voor een ander werkgever als gedetacheerde bij hetzelfde bedrijf als dat ik voor X en Y werkte.

Nu geeft mijn ex werkgever aan dat hij de tegoeden van X niet wil uitbetalen c.q in mindering wil brengen op de tegoeden van Y. Dit omdat hij te horen heeft gekregen dat ik bij hetzelfde bedrijf gedetacheerd ben via een nieuwe werkgever als dat ik voor hem gedetacheerd was.
En hij geeft aan dat door de tekst in het addendum het concurrentiebeding van kracht blijft van de X BV terwijl het contract van Y mijn in ziens nu juridisch geldig is en een concurrentiebeding niet van toepassing is.

Nu wringt mijn ex werkgever zich in allerlei bochten om mij te houden aan het concurrentiebeding en mijn rechten in te houden van de X BV

"Wat kan ik eraan doen om zijn ongelijk aan te tonen"

ps. Ik heb ontslag genomen bij Y vanwege de regelmatige te laten betalingen. Het bedrijf waar ik gedetacheerd ben heeft aangeven geen probleem te hebben met de overstap van werkgever.

Voor u is in dit verhaal van belang of er mogelijk sprake is van schending van het concurrentiebeding, aangezien u hiermee het risico loopt dat u (hoge) boetes aan uw oud-werkgever moet betalen. Het is onduidelijk of het concurrentiebeding mee overgegaan is: in principe zijn alle rechten en plichten mee overgegaan, maar het is opvallend dat u wel een nieuw contract heeft gekregen maar zonder concurrentiebeding erin. Verder kan de tekst van het beding nog een rol spelen bij de geldigheid en ook de reden van beƫindiging. Hoe groot de risico's voor u zijn is dus op dit moment lastig in te schatten. Als u wilt dat ik u daar nader (vrijblijvend) in adviseer, dan kunt u altijd contact opnemen en kan ik stukken bekijken en vragen stellen die van belang kunnen zijn.

Beoordeel dit antwoord:

een non-concurrentiebeding (ncb) is alleen rechtsgeldig indien dit schriftelijk is aangegaan. In uw geval was dat wel bij BV X, maar niet bij BV Y.

In het addendum staat dat de rechten mee overgaan. Ncb is een verplichting. Dit is dus niet mee overgegaan. Het oude ncb is dan ook niet meer geldig.

Problemen met een ncb zijn complex. bij verdere vragen/problemen adviseer ik u dan ook contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrechtadvocaat.

Beoordeel dit antwoord:

U hoeft het ongelijk van uw voormalige werkgever niet aan te tonen.

Uw voormalig werkgever moet aantonen dat het concurrentiebeding nog van kracht is.

U heeft niets te vrezen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag