Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


ik ben in 2006 dienst gekomen bij mijn werkgever en in 2009 moest ik voor 3 mnd erui en in 2010 weer aangenomen nou hoor ik van leiding gevende dat ik per 02-2013 weer er uit moet.
ik ben binnen dit periode allen maar 4dagen ziek geweest ( 6jaar) en 16weken met zwangerschaps verlof gegaan.

Reactie van de vraagsteller

dus graag wil ik weten wat ik moet doen, ik wil mijn baan voor onbepaalde tijd hebben . kan iemand mij helpen tot die tijd teken ik niets.


Waarschijnlijk heeft uw werkgever u in 2009 u 3 maanden niet laten werken om op die manier er voor te zorgen dat er geen arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd ontstaat. Die kan namelijk als u drie arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd heeft gehad. In 2010 bent u weer aangenomen en blijkbaar is in februari 2013 weer de volgende periode van 3 jaar om. Blijkbaar wil de werkgever u dan weer drie maanden buiten zetten om daarna weer met een arbeidsovereenkomst van bepaalde tijd te beginnen. Hoewel het heel vervelend is voor u mag de werkgever dit doen. Als er op dit moment sprake is van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd die eindigt in februari 2013 dan hoeft u niets te tekenen want die eindigt automatisch in februari 2013 en u kunt uw werkgever ook niet dwingen om u een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd te geven. Dus uitgaande van wat u nu schrijft zie ik geen redelijke kans om een baan voor onbepaalde tijd te eisen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag