Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


ik ben grootmoeder en nu word ik vals beschuldigd door mijn schoondochter van sexueel misbruik van mijn kleinzoon,maar ik woon in spanje,wat kan ik doen?

Beste,

Indien deze beschuldigingen uit de lucht zijn gegrepen, dan kunt u eventueel aangifte doen bij de Nederlandse politie tegen uw schoondochter wegens het delict laster.

Hopende u op deze manier voldoende te hebben geïnformeerd. Indien ik u verder nog van dienst kan zijn, verneem ik dit uiteraard graag.

Beoordeel dit antwoord:

Een ongelukkige situatie

Zolang uw schoondochter geen formele klacht tegen u heeft ingediend, kunt u nu weinig doen. Vermijdt telefonisch contact zo veel mogelijk of neem het gesprek in ieder geval op. Houdt eventuele e-mails zakelijk.

Een aanklacht wegens laster is inderdaad mogelijk maar zal de verhoudingen beslist niet verbeteren.
.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

mijn schoondochter heeft dit enkel geuit op facebook tegenover MIJN vrienden,ze heeft namelijk al mijn vrienden op fb lastig gevallen en heeft daar dit verhaal gedaan,dat ik mijn kleinzoon had opgesloten en dan sexueel misbruikt,mijn kleinzoon is ocharme 6jaar,heeft ADHD en is heeft lichte vorm van autisme.Ze beweert aan mijn vrienden dat ze klacht is gaan neerleggen en dat mijn kleinzoon zodanig aangedaan is door die zogezegde feiten dat hij psychiatrie volgt,niks is minder waar want mijn kleinzoon is al 1jaar in behandeling voor zijn ADHD,en ja een kind is vlug beinvloedbaar op deze leeftijd he.En ik woon namelijk in spanje dus ja ik weet ook niet wat er daar in Belgie allemaal gaande is,want ze beschuldigd me ook van diefstal ik zou 1000eu hebben gestolen van hun wat ook een grove leugen is,maar dat vind ik nog niet zo erg,een vraagje,word in Belgie of Nederland soms een leugendetector gebruikt??Vriendelijke groeten


Beste,

Een leugendetectietest is in Nederland geen toegestane onderzoeksmethode. De uitkomsten hiervan zijn namelijk twijfelachtig te noemen. De betrouwbaarheid is gering.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag