Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben gister met een vast contract (ongeveer 6 maanden geleden verkregen) ontslagen na 1 "redelijke" beoordeling (letterlijke beoordeeling van werkgever) van ruim een jaar geleden.

Nu is de reden van mijn werkgever om mij te laten gaan dat er geen collega meer met mij zou willen werken, wat na verschillende bevriende collega's gesproken te hebben mij niet waarschijnlijk lijkt.

Ook heb ik nooit een officiele waarschuwing of opmerking gekregen van mijn werkgever op de "redelijke" beoordeeling na.

Kan ik om een schadevergoeding of compensatie vragen aangezien dit ontslag mij erg onverwacht komt?


Wat werkgever doet mag niet. Het is (onder meer vanwege uw uitkeringsrechten) van groot belang dat u zo snel mogelijk per aangetekende brief protesteert tegen uw ontslag en beschikbaar stelt om te werken. Zie voor een voorbeeldbrief de button 'Documenten'. Daarnaast is het heel belangrijk om een arbeidsrechtjurist in te schakelen om uw belangen verder te behartigen. U kunt daarvoor vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met een van de arbeidsrechtjuristen hier, bijv. via de link 'direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord.

Beoordeel dit antwoord:

In aansluiting op het goede advies van mijn collega mevrouw Doormerink adviseer ik u om ook aanspraak te maken op doorbetaling van het salaris en de wettelijke verhoging. Dat is een soort boete die de werkgever moet betalen als hij het salaris niet op tijd betaald. U moet ook aanspraak maken op de wettelijke rente. De zaak is best lastig als je hiermee geen ervaring hebt. Daarom is het inderdaad verstandiger een jurist in te schakelen. De kosten daarvan kunt u ook grotendeels in rekening brengen bij uw werkgever. Ik wil u graag bijstaan. U kunt via mijn profiel met mij contact opnemen. Maar u moet wel opschieten want u moet echt snel handelen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag