Familie, Scheiden, Alimentatie
Particulier
Onze relatie en daarna ons huwelijk verliep prima, er zijn 2 kinderen geboren en ook dit ging allemaal goed.
Na een zeer stressvolle periode en twee traumatische gebeurtenissen, heeft mijn man gedragsproblemen gekregen en is in een instelling voor gehandicapten terecht gekomen, de hulpverlening voor zijn probleemgedrag is heel moeizaam op gang gekomen, en we zijn nu 4 jaar verder, zonder veel verbetering.
Hij vertoont met periodes agressief gedrag tegenover de kinderen en mijzelf, hij komt zeer geregeld thuis, maar dit verloopt niet altijd goed.
De omgang met te kinderen gaat steeds moeilijker. In het verleden heeft mijn man een keer de politie gebeld met de mededeling "als jullie nu niet langskomen, dan doe ik mijn vrouw en kinderen wat aan" hierop is een zeer korte periode jeugdzorg betrokken geweest bij ons gezin.
Ik ben zelf heel erg bang dat er hij, bij een scheiding, ook het recht krijgt op omgang met de kinderen. Ik zie hier dagelijks dat de omgang met de kinderen voor hem veel frustraties met zich meebrengt, die vaak resulteren in agressie.
Zou er genoeg grondslag zijn om in een scheiding het omgangsrecht van mijn man te ontzeggen?
Een beslissing op het volledig ontzeggen van de omgang moet de rechter geven, dus het is altijd moeilijk in te schatten. Het komt niet heel snel voor dat de rechter bepaalt dat er helemaal geen omgang zal zijn.
Hebt u stukken van de politie i.v.m. de dingen die hij gezegd heeft? Zulke stukken zijn namelijk wel verstandig bij de discussie over de omgang.
Of de rechter zal bepalen dat geen enkel recht op omgang bestaat, maar wellicht zijn ook andere opties denkbaar (omgang onder begeleiding o.i.d.). Wel is het zo dat de rechter, voor hij een beslissing neemt over zo'n belangrijk punt, bijna altijd aan de Raad voor de Kinderbescherming vraagt om onderzoek te doen. Dus alle zorgen die u hebt kunt u in dit onderzoek naar voren brengen.
Indien u nadere vragen hebt, kunt u daarover natuurlijk altijd contact met mij opnemen.