Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik ben er achter gekomen dat een familielid op mijn naam een lening heeft gekregen en ook een creditcard in gebruik heeft. Ben er achter gekomen omdat de schuldeisers (incassobureaus) nu voor mijn deur zijn verschenen. Ik wil aangifte doen, maar wil niet dat deze persoon strafrechtelijk vervolgd wordt. Hoe kan ik dit het beste aanpakken, sta nl zwaar BKR geregistreerd door deze ongein en wil hier van kwijtgescholden worden, zijn tenslotte geen schulden die ik zelf gemaakt heb.

Dat is niet mogelijk. U moet aangifte doen. Pas daarna is het zinvol naar de creditkaart maatschappij en het bedrijf waar een lening is gesloten.

Beoordeel dit antwoord:

Meteen aangifte doen; met zulke familieleden heb je geen vijanden meer nodig. En alle schulden via de burgerlijke rechter op uw familielid verhalen of hij moet inmiddels alle schulden al voor u hebben voldaan.

Beoordeel dit antwoord:

Je kunt ook aangifte doenzonder aan te geven wie volgens u de fraude pleegd, al zou ik het wel melden. Verder geldt, direct een advocaat in de arm nemen die de creditcardmaatschappij en de firma die de lening heeft verstrekt duidelijk maakt dat ze geen contractuele relatie met u hebben; dat u nooit ergens voor getekend heeft en dat u dus onterecht als schuldenaar staat geregistreerd. Zij moeten bewijzen dat u een geldlening / creditcard kreeg. U kunt als medewerking uitblijkft aan de rechter een verklaring van recht vragen met de strekking dat u beiden niets verschuldigd bent. Met die verklaring in de hand is de BKR-registratie ook eenvoudig ongedaan te maken.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag