Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben eigenaresse van een chalet. Gedurende mijn relatie hebben we die samen bewoond. Nu einde relatie wil ex die overkopen van me . Op zich leuk maar nu heeft hij nog niet het overeengekomen bedrag helemaal betaald maar chalet staat nu al te huur op diverse sites. En hij is niet van plan het laatste deel nog te betalen omdat ik erover gevallen ben. Wat kan ik doen??

Uitgaande van uw verhaal en dat de chalet nog geheel op uw naam staat mag hij niks ondernemen en hem te huur zetten. Hij is pas eigenaar als de chalet op zijn naam staat en kan dan hierover beslissingen nemen. Hij zal dan ook eerst het volledige bedrag aan u moeten voldoen. Doet hij dit niet zal hij geen eigenaar worden. Zorg dat alles goed zwart op wit staat om problemen te voorkomen.

Beoordeel dit antwoord:

u kunt een kort geding overwegen om de verhuur te staken. Daar is een advocaat voor nodig.
U kunt ook dmv een advocaat beslag leggen op zijn inkomsten als hij het bedrag niet betaalt aan u.
Wel eerst sommeren, dat kan met of zonder advocaat

Beoordeel dit antwoord:

Indien de koopovereenkomst nog niet is afgewikkeld en dus nog uw eigendom is, mag u ermee doen wat u wilt. Het hangt sterk af van de feiten en hetgeen u wilt hoe je hier het beste mee kan omgaan. U mag mij altijd benaderen voor een ander advies of bijstand. Ik heb veel ervaring met dit soort zaken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag