Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Ik ben een tijdje geleden aangehouden en bleek dat ik een borreltje teveel had gehad. Natuurlijk niet goed te praten, maar is nu eenmaal gebeurd en kan er niets meer aan veranderen. Volgens de politie zou ik zeker 4 mnd mijn rijbewijs kwijt zijn. Mijn rijbewijs ligt nu ook bij de CBR, en is inmiddels ook geschorst..
Ik ben afgelopen week door de Officier van Justitie tijdens een z.g. 'Strafbeschikking' veroordeeld tot een taakstraf van 12 uur, en ontzegging van de rijbevoegdheid voor de periode van 61 dagen met aftrek dat het rijbewijs ingehouden- of ingevorderd is geweest. Die aftrek is precies die 61 dagen, dus ik ben van justitie ( op de taakstraf na) af. Ik krijg van de Officier gewoon mijn rijbewijs terug. Dat vertelde ook de officier me ook nog uitdrukkelijk. Echter, mijn rijbewijs is nu in het bezit van de CBR. Kan ik nu gewoon met deze uitspraak naar het CBR gaan en mijn rijbewijs terug vragen/eisen ? Dus dat ze me t gewoon teruggeven zonder enige cursus- of straf wat dan ook ? ( Ik had inmiddels al een brief gehad van de CBR dat ik mijn rijbewijs moest opsturen, en een cursus moest volgen). Rijbewijs had ik dus ook al teruggestuurd naar de CBR.

Alvast dank voor uw reactie.

P.s.
Ik ben een man van 56 jaar, en ben nog nooit eerder met Justitie of met de CBR in aanraking geweest.

Het CBR kan u verplichten om deel te nemen aan een cursus , voordat u uw rijbewijs terugkrijgt. Deze kosten komen voor uw rekening. Het CBR bepaalt uiteindelijk of u weer aan de eisen voldoet om te mogen deelnemen aan het verkeer. U kunt een bezwaarschrift indienen tegen de verplichting om deel te nemen aan de cursus.

Tot slot wil ik u erop wijzen dat u binnen twee weken in verzet kunt gaan tegen de strafbeschikking, mocht u het niet eens zijn met de beslissing van de Officier van Justitie.

In beide gevallen is het raadzaam contact op te nemen met een advocaat die gespecialiseerd is in het verkeersstrafrecht.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag