Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben een internationaal contract aangegaan bij Marc Aurel Consulting. Het is een coachingsprogramma. Ik kreeg geen tijd om na te denken en moest op het moment beslissen om ermee akkoord te gaan. Ik heb hier een fout gemaakt. Ik wil mezelf beroepen op de wettelijke bedenktijd van 14 dagen, het bedrijf zegt dat deze wet niet van toepassing is omdat het een digitaal product is en omdat ik in het contract heb afgezien van mijn recht om te kunnen ontbinden (dit staat niet expliciet vermeld in het contract, alleen dat ik onder elke omstandigheid moet voldoen aan betalingsverplichting, hiernaast wordt in het contract niets vermeld over een 14 dagen bedenktijd of consumenten rechten). Direct na ondertekening kreeg ik inloggegevens. Het is een online service. Ik ben ingelogd, heb enkel de introductiefilmpjes gekeken. Hier gaat een filmpje enkel over de consequenties van niet betalen (bangmakerij). Hierna ben ik niet meer ingelogd en heb ik 2 weken lang geen enkel contact gehad. Vandaag heb ik een mail gekregen waarin ze beweren dat de 14 dagen bedenktijd niet van toepassing is om deze situatie.

Ik hoop hulp te kunnen krijgen.

Met vriendelijke groet,

Martijn Sleegers

De diensten zijn direct van start gegaan en worden digitaal aangeboden, in zulke gevallen geldt de bedenktijd niet. Artikel 6:230 p regelt dit. In dit geval moet wel uitdrukkelijk afstand zijn gedaan van het recht op ontbinding na eerste nakoming.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Er staat in het contract niets over afstand doen op ontbinding. Alleen over consequenties van niet betalen en dat bij 'breach of the contract' de betaling alsnog verricht dient te worden.


Dan geldt nu de 14 dagen termijn en als deze helemaal niet wordt verwezen zelfs een verlenging ervan. Even lezen 6:230 P g

de levering van digitale inhoud die niet op een materiƫle drager is geleverd, voor zover de nakoming is begonnen met uitdrukkelijke voorafgaande toestemming van de consument en de consument heeft verklaard dat hij daarmee afstand doet van zijn recht van ontbinding.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag