Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben bestuurslid van een vereniging van eigenaren. Wij hadden een jaarlijks onderhoudscontract met een lokale loodgieter voor het jaarlijkse onderhoud van de cv ketels, alle cv ketels zijn eigendom van de bewoners. Vanwege een serieus geschil met een van de bewoners hebben wij het contract opgezegd en zijn op zoek naar een nieuwe leverancier. Een grote landelijke installateur heeft een 'nul-meeting' gedaan en vrijwel alle installaties afgekeurd omdat deze niet voldoen aan de huidige voorschriften.
Mijn vraag is of wij schade kunnen verhalen op de loodgieter die nooit heeft laten weten dat de situatie niet voldoet aan de voorschriften?

Indien de keuring onder de werkzaamheden valt van de loodgieter (op grond van de algemene voorwaarden) en de opdracht dusdanig is verstrekt om dit te controleren, kunt u hem aansprakelijk stellen indien blijkt dat er sprake is van afkeur. Betreft het slechts het onderhoud dan is hij doorgaans niet aansprakelijk, tenzij anders afgesproken. Komt u er samen (nog) niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, dan kunnen wij u bijstaan in deze zaak. Neemt u desgewenst contact met mij op voor overleg. Klikt u op de direct-contact knop naast dit antwoord onder mijn naam.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag