Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben al weken in ziektewet en heb een jaarcontract bij werkgever. Dit loopt per 18/10 af. Dit is gemeld via email. Maar er zijn ook steeds betalingsproblemen met het salaris. Dit gebeurt regelmatig waardoor ik in problemen ben gekomen
Ik ben aan het wachten op een operatie aan schouder maar dit wordt nu uitgesteld ivm corona. Ik kan niet veel met de schouder en solliciteren als je ziek bent en niet weet wanneer de operatie is en het herstel ervan is voor geen enkele werkgever een optie. Nu wil mijn huidige werkgever dat ik mij beter meld met daarbij een vergoeding krijg en daarbij afzie van al haar rompslomp. Maar ik ben nog steeds ziek.
Kunt u mij advies geven hierover.
Mvrgr

Indien niet minimaal een maand vantevoren is gemeld dat uw arbeidsovereenkomst niet wordt verlengd, hebt u recht op de aanzegvergoeding (maximaal een maandsalaris), tenzij het contract wel wordt verlengd uiteraard. Er geldt wel een korte vervaltermijn om hier een beroep op te kunnen doen. Indien salaris te laat wordt betaald hebt u recht op de wettelijke vertragingsvergoeding (en wettelijke rente). Als u nog ziek bent dan kunt u zich niet beter melden, ook al wil de werkgever dat. Indien u ziek uit dienst gaat moet uw werkgever u bij het UWV ziek uit dienst melden en moet een zw-uitkering worden aangevraagd. Het kan geen kwaad in de gaten te houden of de werkgever deze verplichtingen naleeft (en tijdig aan de bel te trekken bij het UWV als dat nodig is).

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag