Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Ik ben afgelopen weekend in een opstootje verzeild geraakt in de binnenstad. Aanleiding was een klein meningsverschil aan de bar over van wie het biertje was wat de 'ober' op de bar had gezet. De persoon in kwestie was van mening dat het biertje van hem was en ik was het daar niet mee eens. Ik probeerde het nog tot een goede afloop te brengen tot het punt dat de persoon zich agressief opstelde en begon te duwen. Wat daarop volgde was een kleine worsteling en daarbij vielen een aantal rake klappen, van beide kanten.

Hierbij zijn we natuurlijk beide in overtreding maar de ander wilt nu aangifte doen. Hierbij zou hij meerdere getuigen hebben die hoogstwaarschijnlijk zijn kant van het verhaal zullen bevestigen, terwijl ik alleen maar reageerde uit zelfbescherming.

Later kwam er ook politie bij die mij staande hield, het verloop van de zaak zou ik nog verder te horen krijgen.

Hoogstwaarschijnlijk verlies ik dus de zaak en mijn vraag was dan ook wat de straf zal zijn gezien het feit dat de andere persoon zichtbaar letsel had opgelopen. Staat hier een geldboete op en/of een celstraf? Ik ben meerderjarig. Wat zou de mogelijke geldboete of celstraf bedragen?

Ik begrijp dat u graag wilt weten welke straf u kunt verwachten. Echter, dat is van veel factoren afhankelijk. Wat was het letsel van het slachtoffer? Waren er verzachtende omstandigheden? Bent u eerder veroordeeld voor een (soortgelijk) strafbaar feit? Kunt u een geldboete betalen? Kunt u (i.v.m. werkzaamheden) een taakstraf uitvoeren? Etc. De rechter zal al deze omstandigheden in overweging nemen. Het is dus lastig (zo niet onmogelijk) een passend antwoord op uw vraag te geven.

Bovendien is het nog maar de vraag in hoeverre de verklaringen van de aangever en getuigen bruikbaar zijn voor het bewijs en die verklaringen zonder meer leiden tot een bewezenverklaring. Een advocaat kan u helpen bij uw zaak. Dat kan (afhankelijk van uw inkomen) ook op basis van gefinancierde rechtsbijstand.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag