Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben 4 jaar in dienst geweest bij ex-werkgever.
Er is via het UWV een ontslagvergunning verleend ivm bedrijfseconomische redenen. Dit ontslag is per 1 okt.jl. ingegaan. Het is nu 4 okt en mijn ex-werkgever belt mij nu op om te komen praten over evt. mogelijkheden in het bedrijf....
Ik had een vast contract voor 32 uur en mochten er uren aangeboden worden dan zal dat voor minder uren zijn.
Waar moet ik rekening mee houden? Hoe moet ik hiermee omgaan, ook wat betreft mijn ww?
Kan ik ook in een evt. contract laten zetten dat ik als ik een baan vind van 32 uur onmiddellijk weg kan. Anders wordt ik belemmerd in mijn carriere.

Er zijn meerdere zaken waar u rekening mee moet houden. Ik raad u dan ook aan om naar een jurist/advocaat te stappen en die de hele gang van zaken te laten beoordelen.

Ik licht er 1 omstandigheid uit. Meestal verbindt het UWV voorwaarden aan een ontslagvergunning op grond van economische redenen. Veruit de meest voorkomende is de wederindiensttredingsvoorwaarde. Men mag dan niet (binnen 26 weken na vergunning) een werknemer aannemen voor hetzelfde werk. Als de werkgever die voorwaarde schendt, heeft dat verstrekkende gevolgen.

De handelswijze van uw werkgever lijkt zo een schending zijn. Van belang is dus of UWV in uw geval ook de wederindiensttredingsvoorwaarde heeft verbonden aan de vergunning. Als dat zo is, kunt u onder omstandigheden aanspraak maken op uw oude baan met de daarvoor geldende voorwaarden (32 uur).

Laat u snel bijpraten door een arbeidsjurist.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag