Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben 104 weken arbeidsongeschikt en heb via een re integratie traject tweede spoor een andere baan/opleiding gevonden bij een andere werkgever.

Mijn werkgever waar ik een contract voor onbepaalde tijd had, stuurt mij nu na de datum van 104 weken zijn een vaststellingsovereenkomst, hierin staat dat ik heb verzocht om beëindiging van het arbeidscontract wordt( dat is niet zo)

Verder staat er met wederzijds goedvinden op initiatief van werknemer ( dat is eveneens niet zo)

De werkgever noemt geen eindafrekening en schrijft dat hij geen transitievergoeding verschuldigd is daar ik succesvol gere-integreerd ben.

Nu mijn vragen

Wat gebeurt er als ik niet teken, omdat ik niet akkoord ben met de inhoud van de overeenkomst?
Blijf ik dan slapend in dienst?
of moet de werkgever mij dan op een andere wijze ontslaan?

Bij succesvol re integratie bij een ander bedrijf, vervalt dan het recht op transitievergoeding bij ontslag? (gezien mijn arbeidsverleden zou het gaan om 1 maand salaris aan vergoeding)

Wie kan mij helpen of heeft tips?

Als u de aangeboden vaststellingsovereenkomst niet tekent, blijft u in dienst. Wel heeft de werkgever geen loonbetalingsverplichting meer (ik ga ervan uit dat het UWV de loondoorbetalingsplicht niet met een jaar heeft verlengd aangezien onvoldoende reïntegatie-activiteiten zijn uitgevoerd). De werkgever kan een ontslagvergunning aanvragen en met inachtneming van de voorwaarden daarvan de arbeidsovereenkomst opzeggen. Dan wordt hij echter wettelijk gezien een transitievergoeding verschuldigd. Ik kan u eventueel bijstaan en proberen de werkgever zover te krijgen dat hij een vaststellingsovereenkomst aangaat waarin minstens een ontslagvergoeding (de transitievergoeding) is opgenomen. De Hoge Raad heeft vorig jaar uitgemaakt dat (veelal) onrechtmatig is als de werkgever op een voorstel daartoe van de zijde van de werknemer niet ingaat. Neemt u gerust vrijblijvend telefonisch contact op.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag