Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik ben 10 jaar geleden gescheiden. Mijn dochter heeft altijd bij ons (ik ben opnieuw getrouwd) gewoont tot 3 januari 2012.
Ze wilde bij haar vader gaan wonen. Ik heb afgesproken met mijn ex dat we het als proef gingen proberen. Hij hoefde dan geen allimitatie meer te betalen en kreeg dan de kinder bijslag.
Hiermee stemde hij in. Nu woonnt mijn dochter weer definitief bij ons per 1 november 2012.
Nu heb ik toch weer recht op kinder allimitatie?

Ouders hebben de verplichting om hun kinderen te onderhouden. Dus dat geldt voor beide ouders. De ouder die de kinderen niet bij zich heeft, heeft dan in beginsel een kinderalimentatieverplichting. Het antwoord is dus ja. Uw kind heeft daar recht op. U moet dus alimentatie verzoeken, dat kan onderling worden geregeld, maar dat kan ook middels een gerechtelijke procedure tot vaststelling van kinderalimentatie. U moet daarvoor bij de rechter zijn en een advocaat inschakelen. Indien u dat van plan bent kunt uw advocaat vragen om bijstand, maar ik kan die bijstand in beginsel ook leveren.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Goedeavond,

ik heb mijn ex via diverse mailtjes en sms-jes laten weten dat hij allimitatie moet betalen,maar hij reageerd helemaal niet.
wat zijn de kosten voor mij als ik een advocaat inschakel?
Zijn argument was ik kreeg van jou ook niks toen ze bij mij woonde,maar dat hebben we van te voren mondeling besproken hij hoefde geen allimitatie meer te betalen en kreeg de kinder bijslag zolang onze dochter bij hem woonde en daar heeft hij mee ingestemd.


De kosten per uur worden de advocaat aan u bekend gemaakt. Als u op basis van subsidie wilt procederen moet u eerst eens kijken op www.rvr.org. U ziet daar wat u moet betalen aan uw advocaat als u op die basis procedeert. U kunt ook al een inschatting maken of u in aanmerking komt. Als u weet wat u wilt, kunt u ook rechtstreeks naar mij mailen. U krijgt dan mijn specifieke informatie. Succes met uw keuze.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag