Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hypotheek op 1 naam of verkopen?

Onze dochter en haar vriend hebben nu bijna een jaar geleden getekend voor een nieuwbouw appartement. Oplevering eind 2022.
Nu hebben zij recent besloten uit elkaar te gaan. Zij wonen op dit moment nog niet samen. Het getekende samenlevingscontract is dus nog niet geldig. Enkel bij overlijden begrijp ik.
Onze dochter wil graag alleen de huidige hypotheek overnemen en hem kosteloos stellen. Wat ook in de mogelijkheden ligt. Haar ex vriend kan dit ook , maar zit dan echt op droog brood. Nu stelt hij voor het appartement aan te houden en gelijk na de sleuteloverdracht in de verkoop te zetten. Zo hoopt hij op een flinke overwaarde en het voorkomt dat onze dochter het appartement 'krijgt'. Met de huidige stand van zaken in de woningmarkt en de stijgende hypotheekrente betwijfelen wij of er ook echt einde dit jaar/begin 2023 een aanzienlijk bedrag zal worden geboden. We zitten nu echt in een impasse en weten juridisch gezien niet waar onze eventuele kansen nog liggen. Onze dochter stond ingeschreven voor dit nieuwbouwproject en heeft dus eigenlijk het appartement toegewezen gekregen, maar of dit van enige waarde is weet ik niet.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag