Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Huurvermindering officieel maken?

Sinds 27/07/2021 huren wij een woning in Den Haag. Sinds het moment dat we verhuisd zijn, zijn er veel dingen die stuk zijn. Het grootste probleem is de erker die al sinds jaren een probleem veroorzaakt (zo zeggen onze onderburen, die last hebben van een lekkage door onze erker) en de VVE is er dus al enkele jaren mee bezig. Toen we verhuisd zijn heeft onze makelaar C. (de verhuurder zijn naam is niet gekend bij ons of bij de buren) ons een mail gestuurd omtrent de erker, dat er een lekkage is bij de buren dus ze wilden de ramen tijdelijk dichtplakken. Wij hebben echter gezegd dat we deze tijdelijke oplossing niet willen en dus wilden dat ze asap met een echte oplossing kwamen. We wilden onze ramen dus ook niet gewoon dichtplakken zodat we niet meer kunnen ventileren. Sinds dan hebben ze nooit meer geantwoord. Er zijn meerdere problemen komen opdagen zoals ernstige schimmelvorming in al de ramen, ernstige schimmelvorming in de slaapkamer, ernstige lekkage/vochtplekken in de woonkamer, de erker is langs binnen en buiten volledig dichtgeplakt, dus we kunnen niet meer luchten, het regent binnen langs de erker en de vloer ligt vol met de lijm/kit die binnen geregend is etc. C. heeft maanden lang mijn e-mails genegeerd. Ik ben beginnen 'dreigen' met minder huur te betalen, toen hebben ze wel meteen geantwoord. Als ik daadwerkelijk 30% huur afgehouden heb omdat er nog steeds niets gebeurd was, zijn ze meteen komen kijken.
Echter krijg ik nu een e-mail waar de helft van de problemen niet in staan en met een verzoek om de openstaande nota te betalen. Mijn vraag naar jou/ jullie toe is hoe ik het legaal kan maken dat ik die 30% niet betaal zo lang ze het niet allemaal gemaakt hebben (anders zullen ze er weer jaren over doen) en ook nooit zullen betalen, m.a.w. een officiƫle huurvermindering. Aangezien we voor een woning betalen die momenteel in hele slechte toestand verkeert, de schimmelvorming is een bedreiging naar onze gezondheid toe en we hebben dus niet de woning die op ons contract staat waarvoor we dus de volledige huur betalen. De 30% is een getal dat ik van de website van de huurcomissie gehaald heb in verband met ernstige schimmelvorming, houtrot, groot gebrek aan woninggenot etc.

We hebben dus dringend hulp nodig en willen absoluut niet de volle huur betalen en die ook niet achteraf moeten betalen als eindelijk alles opgelost is.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag