Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Huurtoeslag bij twee huurders

Ik woon sinds kort in een appartement met 1 iemand anders (die persoon is niks van mij, alleen een huisgenoot). We delen keuken en badkamer en woonkamer. Nu begreep ik dat je ook voor een appartement met 2 personen huurtoeslag kan aanvragen. De kale huur is onder de grens (700eu) en ik ben een student van 24 zonder salaris. Huurtoeslag zou ik heel goed kunnen gebruiken! Echter hangt het blijkbaar van de ander af of ik huurtoeslag kan krijgen. Dit vind ik vreemd omdat we verder niks van elkaar zijn. Mijn huisgenoot verdient op dit moment te veel, dus we kunnen allebei geen huurtoeslag krijgen. Pech dus voor mij.

Over 2 maanden gaat deze huisgenoot weg en komt er iemand anders voor in de plaats. Ik wil toch graag proberen of we (of ik alleen) huurtoeslag kunnen krijgen, ondanks dat mijn nieuwe huisgenoot teveel zou verdienen of te veel vermogen zou hebben.

Wat zijn de legale opties/constructies hiervoor?
Ik dacht bijvoorbeeld aan een contract waarbij ik dan hoofdhuurder zou zijn en deze nieuwe huisgenoot onderhuurder? Zodat de huurtoeslag berekend wordt met mijn gegevens ipv onze gegevens samen?
Waar zijn de consequenties van zo'n constructie? Zijn er nog andere opties?

Ik hoor graag van u!

Vriendelijke groet,

Dan moet er inderdaad sprake zijn van onderhuur van een kamer in het huis, iets wat in het contract verboden zal zijn omdat u toestemming van de verhuurder moet vragen. Als er sprake is van een gedeeld huishouden heeft u altijd een toeslagpartner.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag