Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Huurder aansprakelijk voor gemaakte schade?

Ik heb een stacaravan in de verhuur dat bewoond wordt door een gezin van 3 personen. In december jl. gaf de hoofdhuurder aan dat er een lekkage was bij het toilet. Ik adviseerde de huurder dat hij de loodgieter moest bellen en gaf het nummer aan hem. Dit had hij echter niet gedaan, want hij zag de volgende dag geen water meer uit het toilet op de grond liggen.
Ik hoorde lange tijd niets van hem, want onze afspraak was, geen bericht goed bericht. Tot ongeveer een maand geleden dat hij aan de bel trok, dat de vloer van de slaapkamers erg vochtig was en er weer een lek in het toilet was. Hij beweerde dat dit kwam doordat de onderkant van de vloer van de caravan niet geïsoleerd was en daardoor het vocht omhoog getrokken werd, waardoor de vloer nat is geworden. En overal schimmel is ontstaan.
Ik heb er vakmensen naar laten kijken en die constateerden een lek bij het toilet, dat eigenlijk genegeerd is door huurder. De lekkage die hij in december had gemeld is nooit over gegaan, maar door zijn nalatigheid is het water onder het laminaat door gegaan en is de vloer helemaal krom getrokken en nat geworden. De muren zijn ook aangetast door het vocht. Er is nog net geen houtrot te bekennen. Zoals het er nu naar uitziet, moet het laminaat uit de slaapkamers verwijderd worden en de muren gestript om het vocht er uit te krijgen.
Huurder heeft 2 maanden borg betaald. Kan ik de schade verhalen op de borg? Is dat juridisch mogelijk?

Ik hoor graag wat ik kan doen om de schade op huurder te verhalen.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag