Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Huurcontract en bescherming

Wij huren sinds 1 Feb 2020 een zelfstandige woning. Het contract voor deze woning was voor 1 jaar. De verhuurder heeft geen bericht gestuurd dat hij de huur wil beƫindigen bij het aflopen van het contract per 1 feb 2021.
Wij hebben echter ook niet gevraagd of we het huurcontract kunnen verlengen of dat we een nieuw contract voor onbepaalde tijd kunnen aangaan. Nu is mijn vraag: Wat is de status van het huurcontract? Is dat nu afgelopen en hebben wij geen huurbescherming of is dit automatisch omgezet in een contract voor onbepaalde tijd en hebben wij wel huurbescherming?

Dat is een goede vraag.

Normaal gesproken loopt een huurovereenkomst voor de periode van 1 jaar automatisch af. Daarvoor is geen opzegging verreist. Ook hoeft de verhuurder niet (zoals dat bij een twee-jarig contract wel zo is) van tevoren een melding te doen.

Op grond van onderstaand artikel zou er mogelijk gesteld kunnen worden dat het contract dus verlengd is. Dat hangt wel af van alle omstandigheden van het geval en wat er precies in het contract staat.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via mijn profiel om uw zaak kort te bespreken.

Art. 7:230
Indien na afloop van een huurovereenkomst de huurder met goedvinden van de verhuurder het gebruik van het gehuurde behoudt, wordt daardoor, tenzij van een andere bedoeling blijkt, de overeenkomst, ongeacht de tijd waarvoor zij was aangegaan, voor onbepaalde tijd verlengd.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag