Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Huurcontract bij makelaar van 2 jaar

Mijn zoon heeft een huurcontract getekend van 2 jaar, dit heeft hij 28 dagen geleden gedaan. Hij heeft ambulante begeleiding vanuit de WMO ivm impulsiviteit en planningsproblematiek. Sinds vorige week hebben wij als ouders het huurcontract onder ogen gekregen. 1000 euro per maand. Hij heeft sinds 2 maanden een relatie en ook zij heeft getekend. Mijn zoon raakt zijn ondersteuning vanuit de WMO kwijt hierdoor en wil van het huurcontract af. zijn vriendin wil er blijven wonen. Hij wil zich weer inschrijven bij ons, wat me ook beter lijkt. Wat zijn de consequenties van deze opzegging qua kosten? Wat is wettelijk haalbaar bij opzegging om hele hoge kosten te voorkomen?

Dank voor uw reactie.

Hij dient aangetekend de huur op te zeggen met inachtneming van een maand opzegtermijn.. Ik denk zelf dat het ongeldig verklaren van de huurovereenkomst door het niet synchroon lopen van wil en verklaring door geestelijke stoornis moeilijker wordt. Een probleem kan opkomen voor de vriendin als verhuurder inkomenseis stelt en zij daaraan in haar eentje niet kan voldoen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank, zover was ik zelf ook. We gaan kijken of het kan via relatiebeeindiging. Dan maar failliet, tis niet anders. Dank voor uw advies.


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag