Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Huurcontract beëindigd

Sinds 1 november 2015 huur ik als zelfstandig fysiotherapeut een praktijkruimte van een sportcentrum. De sportschool wordt overgenomen (alleen de sportschool niet de BV) door A. Zaterdag belde de eigenaar van het sportcentrum dat hij de huur op wilde zeggen met een opzegtermijn van 1 maand. Dat zou betekenen dat ik per 1 maart vertrokken zou moeten zijn. De nieuwe eigenaar A. wil wat anders met de ruimte.

Van verschillende kanten kreeg ik het advies contact met jullie op te nemen om te vragen of dit juridisch kan/mag. In het huurcontract staat onder andere:
artikel 3.1: Deze huurovereenkomst gaat in op 1 november 2015 en is aangegaan voor een periode van een jaar.
artikel 3.2: Na het verstrijken van de in artikel 3.1 genoemde periode wordt deze huurovereenkomst behoudens beëindiging van deze huurovereenkomst door huurder of verhuurder in overeenstemming van artikel 3.3 en 3.4 voortgezet voor een aansluitende periode van 1 jaar. De huurovereenkomst wordt vervolgens voortgezet voor een aansluitende periode van 1 jaar.
artikel 3.3: Beëindiging van deze huurovereenkomst vindt plaats door opzegging van huurder of verhuurder of andersom tegen het einde van de lopende huurperiode met inachtneming van een termijn van 1 maand.
artikel 3.4: opzegging dient te geschieden per aangetekende brief.

Bovendien gaat het om onderverhuur omdat het sportcentrum huurde van D.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag