Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Huur opzeggen voor noodgedwongen eigen gebruik

Op het woonerf van mijn vader verhuurt hij een ruimte als schuur, de personen die deze ruimte huren zijn daar ingetrokken en wonen er inmiddels. Er is wel alleen een contract om het object te verhuren als schuur. Mijn vader heeft inmiddels een slechte gezondheid, hij is zeer slecht ter been en heeft dementie. Hij wil daarom zelf in de gelijkvloerse ruimte gaan wonen voor zijn veiligheid. We willen daarom de huur met deze mensen opzeggen voor noodgedwongen eigen gebruik maar willen dat op de juiste manier doen.
Omdat het een contract voor een schuur betreft, is er een opzegtermijn van 2 maanden. Maar wij willen hen extra de tijd geven om een alternatieve ruimte te vinden en vinden daarvoor 4 maanden redelijk.

Graag wil ik advies hoe wij dit het beste kunnen aanpakken zonder dat zij zich beroepen op huurbescherming etc. Kunnen zij dat wel? Of kunnen wij de huur gewoon opzeggen met een termijn van 4 maanden?

Alvast heel hartelijk dank voor de reactie!
Met vriendelijke groet,

De vordering zal mogelijk worden afgewezen omdat er niet gewoond mag worden in de schuur ( dat staat in het bestemmingsplan) Hiervoor is eerst een aparte procedure nodig. Ondanks dat kunnen de bewoners zich wel op huurbescherming beroepen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag