Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Huur kappersstoel met terugwerkende kracht verhogen?

Mijn dochter huurt een kappersstoel in een kapperszaak . De verhuurder heeft nu een mail verzonden dat ze vergeten zijn om de huur te verhogen vanaf september 2021 en gaan dit nu met terugwerkende kracht terugvorderen totaal 800 euro , mag dit wel ? immers als een verhuurder verzaakt een goede administratie te voeren dan is het toch onrechtmatig om de onderhuurder hier van de dupe te laten worden ?
De verhuurder van de stoel is niet de eigenaar van het pand , in dat geval moet zij toestemming vragen aan de eigenaar om de stoel onder te verhuren , stel dat dit niet gedaan is , is dan de overeenkomst en huurverhoging wel rechtsgeldig?
Ook heeft de verhuurder het contract niet verlengd na een jaar ( we weten niet zeker of het automatisch stilzwijgend is gegaan ) maar stel dat er in het contract niets staat of stilzwijgend verlengen dan is de huidige overeenkomst toch ook niet rechtsgeldig want mijn dochter heeft nooit getekend voor verlenging vanaf september vorig jaar, in dat geval zou de verhoging ook niet rechtsgeldig zijn en kan ze direct daar vertrekken en hoeft ze niet de overeenkomst waar ze niet voor getekend heeft, uit te dienen toch ?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag