Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Huur fors verhoogd

Ik woon in een pand in Arnhem waarin 74 studentenkamers gecreëerd zijn. Onlangs heeft iedereen te horen gekregen dat de huur enorm omhoog gaat. In mijn geval gaat dit om €59,52 per maand. Mijn huidige huur is als volgt samengesteld:

- de huurprijs € 329
- bijkomende leveringen en diensten € 122
______
Totaal te voldoen € 451,-

Met ingang van 01-03-2022 moet ik totaal €510,52 gaan betalen, een verhoging van ruim 13%. Ik ben in bezit van een overzicht waarin dit wordt uitgelegd. Ik begrijp dit overzicht niet en vraag me af of dit kan en mag. Mede gezien de corona periode. De huurbedragen per kamer zijn verschillend, alle kamers staan in het overzicht.

Daarnaast heb ik nog een factuur ontvangen van €75,35; met als omschrijving: Afrekening Servicekosten 2021. Ik was in de veronderstelling dat dit al bij de totale huurprijs in zat.

Ik hoor heel graag of er iemand is die mij (ons) hierbij kan en wil helpen. (Mijn financiële middelen zijn zeer beperkt).

Met vriendelijke groet,

Een huur mag niet zomaar verhoogd worden. Daar zijn behoorlijk wat regels aan verbonden.

Ook zijn er specifieke regels over servicekosten, wat onder bijkomende diensten mag vallen e.d.

Het is goed dat u dit aan het uitzoeken bent.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen om de verhoging te bekijken/bespreken. Aan de hand van het overzicht kan ik bekijken of deze verhoging is toegestaan of niet.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag