Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Huur bedrijfsruimte is opgezegd en ik moet binnen 3 maanden weg

Mijn huurbaas heeft mijn huurpand opgezegd, dit omdat het is strijd zou zijn met bestemmingsplan. Hij wil dat ik binnen 3 maanden weg ben, dat is voor mij onmogelijk. Ik heb een seizoen omzet en begin aan de drukste periode van het jaar. Om dan te verhuizen en of pand te zoeken is onmogelijk. Ik heb een corona schuld van 30k en zo duwt hij me echt de grond in.. Ik zit daar vrij goedkoop, mijn omzet kan een veel duurder pand niet aan. Ik wil graag weten wat mijn rechten zijn, 3 maanden uitstel zou voor mij al ruimte gevend zijn. 1 dec zit ik in de winter en is de zaak niet actief, ideaal voor een verhuizing! Maar niet midden in mijn hoogseizoen.
Dank,

Of de huurovereenkomst op deze manier kan worden opgezegd hangt af van wat u bent overeengekomen in de huurovereenkomst en of u de bepalingen in de huurovereenkomst heeft geschonden. Dat de verhuurder het pand aan u verhuurd heeft terwijl de huurovereenkomst mogelijk in strijd is met het bestemmingsplan, is primair het probleem van uw verhuurder. Als u in strijd met de afspraken in de huurovereenkomst een activiteit in het pand verricht die in strijd is met het bestemmingsplan, dan heeft de verhuurder uiteraard mogelijkheden op die grond de huur met u te doen eindigen.
Als u wilt kan ik met u naar de inhoud van uw huurcontract kijken en naar de reden van de huuropzegging. U kunt daarvoor direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag