Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Hulp bij opstellen bezwaarschrift

Ik ben voorzitter van de studentenvoetbalvereniging van Rotterdam . Onlangs is politie bij ons langs geweest nadat zij zagen dat de autopoort van ons terrein, na officiƫle openingstijden, nog open stond. Hierbij is, volgens de rapportage van de politie, geconstateerd dat wij 2 uur na onze uiterlijke sluittijd open waren, meer dan achtergrondmuziek te horen was, en de aanwezige barvrijwilligers onder invloed waren.
Hiervoor hebben wij, iets minder dan een maand na het incident, een mail gekregen van de gemeente. Hierin werd bekend gemaakt dat wij een waarschuwing krijgen voor het onder invloed zijn van onze barvrijwilligers, en een voornemen tot een last onder dwangsom voor het overtreden van sluitingstijden en meer dan achtergrond muziek ten gehore brengen.
Voor het voornemen van de last onder dwangsom, stonden wij in de gelegenheid een zienswijze in te dienen. Dit hebben wij dan ook gedaan. Hierin hebben wij vertelt;
- Gelijk actie te hebben ondernomen na het incident, in de vorm van sluittijden wederom handhaven en dit duidelijk te communiceren naar onze leden. Zodat dit eenmalige incident ook tot deze ene keer beperkt blijft.
- Dat wij een track record hebben die brandschoon is (ook geen geluidsoverlast klachten) en altijd nadenken over manieren om geluidsoverlast tegen te gaan.
- Dat wij een maatschappelijk betrokken vereniging zijn, waarbij wij ons als vereniging inzetten voor de wijk en meerdere andere goede doelen.
- Met als conclusie dat wij een last onder dwangsom, met als doel recidive te voorkomen, disproportioneel vinden. Met als samengevatte reden dat in het verleden nog nooit iets in deze trant is voorgekomen en wij dus ook gelijk maatregelen hebben getroffen om dit in de toekomst te voorkomen.

Een week na het indienen van onze zienswijze, hebben wij van de burgermeester het besluit ontvangen dat hij toch een last onder dwangsom heeft opgelegd. Hierin staat onder andere dat hij: "het belangrijk vindt om de openbare orde en het woon- en leefklimaat in de omgeving van uw horeca-inrichting te herstellen en verdere overtredingen te voorkomen. Een waarschuwing is hiervoor niet voldoende.". En schrijft de burgermeester: "Bij mijn overweging neem ik mee dat het gaat om een zeer ruime overschrijding van de openingstijden en dat deze overschrijding gepaard is gegaan met andere overtredingen.".

Wij willen hier graag een bezwaarschrift tegen indienen, aangezien wij nogsteeds van mening zijn dat het opleggen van een last onder dwangsom disproportioneel is. Wij zouden voor het schrijven van dit bezwaarschrift graag jullie hulp willen inschakelen. Wij beschikken binnen het bestuur en de RvT niet onder een persoon die verstand heeft over bezwaarschriften, maar zijn ons wel bewust van het belang om een goed bezwaarschrift in te dienen. Vandaar de vraag of iemand binnen jullie stichting zou willen helpen met het schrijven van dit bezwaarschrift, of tips zou willen geven over hoe wij dit zelf het best kunnen doen? Hoe kan ik het best een bezwaarschrift opstellen tegen het besluit van de burgermeester?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag