Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Huisdieren en tijdelijke verhuur

Sinds juli 2021 ben ik via Verhuurder woonachtig in Nuenen.
Afgelopen donderdag kreeg ik een telefoontje dat zij een klacht hadden gekregen over mijn poes. Aan de telefoon werd mij verteld dat mij in het intake gesprek was verteld dat huisdieren niet zijn toegestaan. Echter heb ik nooit een intake gesprek gehad. De woning waar ik op gereageerd had was niet meer beschikbaar, maar ik werd gebeld dat er nog een appartement beschikbaar was in hetzelfde complex. En omdat de woning per direct verhuurd moest worden kreeg ik via de mail een aantal foto's van het appartement. Ik kreeg niet de gelegenheid om eerst een bezichtiging te doen, ik moest binnen een paar uur de beslissing maken. Op 't moment was ik gedwongen dat toe te zeggen omdat mijn vorige woning door de gemeente Son en Breugel werd overgekocht en ik daaropvolgend een jaar de tijd kreeg om een andere woning te zoeken. Ik moest van Verhuurder de gelijk de sleutel ophalen, alle kosten afrekenen en verhuizen. In de documenten die mij zijn aangeleverd via de mail staat niks over dat huisdieren niet zijn toegestaan, daarnaast staat er in het ondertekende huurcontract ook niks vermeld over huisdieren.

Dus nog even in het kort:
- Omdat er een klacht kwam kreeg ik de boodschap ''Of de kat weg, of jij en de kat weg. Want daar krijgen wij gezeur mee.''. Nu moet ik hun daar een mail over sturen, dan krijg ik daar een reactie op met een termijn waarin ik de tijd krijg om iets voor mijn poes te vinden. Of ik een andere woning.
- Er werd verteld dat mij in het intake gesprek was verteld dat er geen huisdieren zijn toegestaan. Ik heb nooit een intake gesprek gehad.
- In de door hun aangeleverde documenten via de mail staat niks vermeld over dat huisdieren niet zijn toegestaan.
- In het ondertekende huurcontract staat niks vermeld over dat huisdieren niet zijn toegestaan.

Zelf ben ik verre van jurist, maar mijn gevoel zegt dat hier iets niet klopt.
Dus, mag dit?

Bedankt voor het lezen,

Met vriendelijke groet,

U moet u houden aan verplichtingen op grond van het contract en de bepalingen die u vooraf zijn aangeboden. Dat is nu niet het geval. Bovendien is het zo dat een algemeen verbod op het hebben van huisdieren meestal onredelijk wordt genoemd en niet rechtsgeldig. Verhuurder moet met argumenten duidelijk maken in vooraf bepaalde voorwaarden waarom er een specifiek huisdierverbod is.( bijvoorbeeld kat en kattenallergie)

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag