Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Huis verkopen bij scheiding en kind van 2 jaar

Hoi ik ben een vrouw en heb geregistreerd partnerschap met me ex vrouw! We hebben samen een koophuis. En samen een kindje van 2 half jaar. Het kindje komt biologische uit mij ex vrouw. Maar ik heb het kind herkent dus je zou zeggen allebei 50% gezag over het kindje.
Ik kom oorspronkelijk uit Voorschoten en ben verhuisd naar Almere en alles op gestart met trouwen en kindje en natuurlijk huis.
Ik sta voor huur huizen niet ingeschreven in Almere dus dat zou een jaren plan worden dat ik in aanmerking zou komen voor een huisje. Ik heb gekeken voor particulier huizenmarkt maar dat is voor mij niet te betalen.
Het huis moet worden verkocht is geen optie dat 1 van ons erin kan blijven wonen.

Ik wil graag horen wat mij rechten zijn met de omgangsregeling voor mij kleine man want daar wil ik voor vechten die heeft mij hartje voor altijd en wil voor hm zorgen en er voor zijn. En zo min mogelijk willen missen in zijn opvoeding.

We zijn bezig met een bemiddelaar (intake) 2 hebben we er eruit gekozen en nog kijken welke het zal worden.

Mijn vraag in deze situatie is dat ik leef met een narcist en het mij niet makkelijk maakt.
De oplossing zou volgens haar waar ze evt mee akkoord zou gaan is :
-Tot zijn 4 de jaar 3 dagen in de week.
-Als hij 4 wordt en naar z’n schooltje gaat om het weekend met vrijdag middag erbij dat ik hm van schooltje haalt.
-zijn verjaardag gevierd word waar die dan opdat moment is.
-kerst oudjaar ook, of om het jaar alleen met mij werkzaamheden als beveiliger op Schiphol loop ik daar op vast omdat ik bijna niet dan wel vrij zal zijn op die dagen.
-ik wil zelf,(wat zelf sprekend zou zijn) wat ik alleen nog niet gedeeld heb met haar alles weten en horen zijn ontwikkeling op school en welke school die überhaupt gaat en of ik daar ook in mij recht staat omdat op papier en in de convenant te zetten.
-mijn grootste angst is ook als alles op papier staat bij de bemiddelaar wat zijn mij rechten als zij zich er niet aan gaat houden want zoals ik al zij mijn ex is een narcist en zal in alles proberen tegen te werken of misschien in de toekomst dat gene wat ik heb de binding met de kleine kapot willen maken (daar houd ik rekening mee)

Mijn andere vraag is,
Zij moet ook voor een huur woning kijken en zij staat wel langer ingeschreven in Almere maar de huizenmarkt ligt niet voor het oprapen zeg maar, kan zij na ons scheiding en afgeronde omgangsregeling uiteindeljk eisen om het huis niet in de verkoop te laten gaan omdat ze geen onderdak heeft nog. Ik begrijp heel goed dat ik hun niet op straat laat staan zeker me jongen niet. (Ik kan gelukkig even stagneren bij me ouders tot dat ik een eigen woning heb gevonden, alleen dat is wel in Voorschoten.)
Het probleem is dat ik de lasten draag omdat ik de kostwinner bent van het gezin en zij alleen de boodschappen dus dan begrijp je ook dat haar inkomen minimaal is en het niet makkelijker maakt voor een huurwoning. En dat ik bang bent dat ze het best vind zo en mij gebruikt voor onderdak en niet snel erachter aan gaat voor een woning. (Ik heb gelezen op jullie site, ook al ga je scheiden en samen koop woning heb dat de ander toch kan kijken voor een huurwoning omdat het niet bevorderlijk is en zeker met een kindje om in 1 huis te blijven wonen. Ik heb dat ook aangegeven. Alleen ben bang dat dat geen versnelling inbrengt ze werkt niet mee zeg maar.

En als laatste wat is voor mij belang en voor de kleine het beste wat ik kan doen om verder te kunnen leven en zo min mogelijk contact met mij ex als narcist want het is geen gezond verstand wat ze heeft. en wat ik allemaal op papier en vast moet leggen zodat zij daar geen invloed op kan maken. Omgang met ons jongen zal wel moeten maar ik wil alleen dat en verder niks meer, en verder mij leven weer op de rit te krijgen want dat is ook niet makkelijk als je jaren geestelijk bent gebruikt.
Ik hoop dat het een beetje duidelijk is en graag zo snel mogelijk mijn antwoorden krijg wegens vast leggen bemiddelaar.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag