Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Huis gekocht, tekenen voorlopig koopcontract komt niet van de grond. Wat nu?

Afgelopen November heb ik met mijn vriendin een huis "gekocht". We zijn met de makelaar een prijs en datum van overdracht overeengekomen.
Daarvan heb ik een mail van hem ontvangen met zijn felicitaties naar ons. We zouden op korte termijn de overdracht moeten regelen i.v.m. met een scheiding van de verkopende partij. Wij hebben inmiddels onze financiƫn rond voor de hypotheek. Alleen hebben wij nog steeds geen voorlopig koopcontract ontvangen van de makelaar, schijnbaar wil een van de verkopende partijen niet tekenen voor de overdracht. We kregen ook al snel te horen dat meneer (verkoper) schijnbaar voor langere tijd in hechtenis zit. Inmiddels is de datum van overdracht al lang verstreken. Van de makelaar horen wij steeds dat het contact moeizaam gaat (loopt via advocaten etc.). Meneer(verkopende partij) is helemaal niet meer te bereiken schijnbaar. Ik vermoed dat de makelaar niet helemaal goed heeft gehandeld, misschien heeft hij niet duidelijk met beide partijen de datum van overdracht of prijs van de woning besproken. Inmiddels moet ik de makelaar steeds weer achterna bellen of hij nog nieuws heeft. Steeds horen wij dat het moeizaam gaat, hij weet niks, moeilijk contact met advocaten etc. Kunnen wij op een of andere manier hier nog iets tegen doen? Onze situatie is erg moedeloos geworden inmiddels.

Dus de makelaar heeft ons schriftelijk laten weten dat we overeengekomen zijn over de aankoop van een woning, alleen hebben we nooit een koopcontract getekend, maar wij zouden nog steeds erg graag dit huis willen hebben!

Ik denk dat het slim is de andere partij die het contract wel wil tekenen te benaderen om vervangende toestemming te verzoeken aan de rechter voor de verkoop van het ex echtelijke huis dat in een convenant beschreven zal staan.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag