Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Hoogte eetkamerstoel

Wij hebben 4 eetkamerstoelen gekocht die een hoogte zouden moeten hebben van 51 cm. Bij opmeten blijkt dat ze maar 49 cm hoog zijn. Wij hadden deze speciaal gekocht omdat wij een iets hogere eetkamer tafel hebben. Met de winkel kom ik er niet uit omdat ze aangeven dat het hand gemaakte stoelen zijn en er verschil in kan zitten. Echter vind ik 2 cm teveel verschil en voldoet dan niet aan de verwachting. De originele doos heb ik niet meer dus retourneren kan niet. Wat is mijn recht?

De verkoper had die informatie ( van het verschil in hoogte door hand gemaakt) eerder moeten aangeven en u wellicht meer specifiek uw wensen duidelijk kunnen maken, echter misschien heeft u dat wel maar kunt u het lastig bewijzen. Staat ergens uw voorwaarde op papier of op de aankoopbon of in een email?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Op de website staat bij de stoel een hoogte van 51 cm. Dat staat duidelijk vermeld. Bij opmeten is duidelijk zichtbaar dat hij maar 49cm is. De stoel stond op dat moment niet in de showroom. Samen met de verkoper hebben we hem toen besteld. Mijn vraag is eigenlijk of het aanneembaar is bij handgemaakte stoelen dan de afwijking 2 cm mag zijn?


Ik vind dat deze informatie u vooraf de koop had moeten worden gegeven en niet dat een consument geacht wordt het hoogteverschil te kennen. Dat laatste geldt des te meer als u in de winkel vertelt over de eis die u stelt aan de hoogte van de stoel voor u specifiek van belang. In dat geval zou u de koop kunnen ontbinden want ik zie niet goed hoe de stoelen hersteld kunnen worden. Ik kan voor u de koop ontbinden en uw geld terug eisen. Neemt u anders even vrijblijvend per email contact op?
( info@rechtinjestad.nl)

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag