Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Hoi,

Ik woon in Amsterdam en mijn vriend in Brabant. Meestal komt hij met het OV naar Amsterdam, maar zo nu en dan ook met de auto. Die parkeren we dan in Amstelveen aan de Amstelveenseweg, waar het altijd gratis parkeren was. Tot voor kort dus, want vanochtend troffen we 2 parkeerboetes aan (totaal 120euro). Na wat googlen bleek dat betaald parkeren daar per 24 maart j.l. is ingevoerd. Ik heb foto's gemaakt van de situatie, maar het staat niet heel duidelijk aangegeven. Zeker niet als je bedenkt dat het een gewijzigde situatie is. Dan zou ik wat meer opvallende 'let op' borden verwachten. Nu dus mijn vragen:
1. Kunnen we bezwaar indienen tegen beide boetes op grond van bijvoorbeeld (i) minder dan een maand geleden is gewijzigd parkeerbeleid ingevoerd en (ii) tekortkoming van de gemeente om dit gewijzigde beleid duidelijk te communiceren?
2. Als 1 niet zou lukken, kunnen we dan wel bezwaar indienen tegen 2 boetes voor 1 overtreding? Want op die plek parkeren veel langparkeerders met bestemming Amsterdam en om ons heen hadden meer mensen een paar boetes op de auto liggen... We kunnen toch wel aannemelijk maken dat het een vergissing is door gewijzigd beleid en de tweede boete dus (te)veel samenhangt met de eerste?

Alvast bedankt!

U kunt inderdaad bezwaar indienen, zowel tegen het feit dat u twee boetes heeft gehad voor 1 overtreding als voor de nieuwe gewijzigde situatie. De eerste optie heeft meer kans van slagen dan de tweede optie. Welke gronden u ook aanvoert, u moet er rekening mee houden dat uw bezwaar goed gemotiveerd is.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag