Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hoi. Ik heb gisteren te horen gekregen dat ik boventallig ben geworden ivm een reorganisatie. Wel ben is me meteen medegedeeld dat er een vacature binnen de organatie vrij komt waar ik op kan solliciteren. Ik moet voor vrijdag 17.00uur laten weten of ik belangstelling heb deze vacature. Er is nog geen sociaal plan en deze volgt waarschijnlijk pas volgende week. Dan komt er pas meer duidelijkheid. Is het verstandig om te solliciteren op deze functie (zonder dat ik verdere info heb gekregen). Kan het juridisch nadelig zijn als ik in het sollicitatie traject toch afzie van deze functie? Mogen ze me de termijn geven?

Uit uw verhaal begrijp ik dat er nog een hoop onduidelijkheid is, maar dat u wel moet laten weten of u op een andere functie wenst te solliciteren.

Van een werkgever wordt verwacht dat hij onderzoek doet naar de mogelijkheden om een werknemer, die boventallig is, te herplaatsen. Dit moet wel een passende functie zijn. Die functie moet worden aangeboden, anders kan het zo zijn dat -indien uw werkgever besluit een ontslagaanvraag in te dienen bij het UWV- het UWV geen toestemming geeft om een werknemer te ontslaan.

Een werknemer hoeft deze functie alleen te accepteren als de aangeboden functie passend is. Dan wordt er ook van de werknemer verwacht dat hij deze functie accepteert.

Als de aangeboden functie niet passend is, dan hoeft de werknemer die functie niet te accepteren en zal de werkgever moeten zoeken naar een andere oplossing voor de boventalligheid of een ontslagaanvraag indienen bij het UWV.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag