Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hoi. Ik heb gisteren te horen gekregen dat ik boventallig ben geworden ivm een reorganisatie. Wel ben is me meteen medegedeeld dat er een vacature binnen de organatie vrij komt waar ik op kan solliciteren. Ik moet voor vrijdag 17.00uur laten weten of ik belangstelling heb deze vacature. Er is nog geen sociaal plan en deze volgt waarschijnlijk pas volgende week. Dan komt er pas meer duidelijkheid. Is het verstandig om te solliciteren op deze functie (zonder dat ik verdere info heb gekregen). Kan het juridisch nadelig zijn als ik in het sollicitatie traject toch afzie van deze functie? Mogen ze me de termijn a=

Het zou natuurlijk netter (en normaler) zijn als je de kans zou krijgen om eerst meer duidelijkheid over de (gevolgen van de) reorganisatie en het sociaal plan te krijgen alvorens te moeten reageren op deze vacature.

Echter, als je geen aanleiding hebt om te twijfelen aan je boventalligheid en de vacature is zowel qua niveau als qua arbeidsvoorwaarden passend (ironisch genoeg staan de criteria wat passend is meestal in een sociaal plan), dan zou ik toch overwegen om hierop te reageren.

Dat ligt anders als je gerede twijfels hebt of je wel in aanmerking komt voor ontslag, of als de functie toch niet passend is.

Wel wil ik je waarschuwen niet te lichtzinnig een (vermoedelijk) passend aanbod te weigeren, want dat zou gevolgen kunnen hebben voor je evt. recht op WW.

Je dient echter wel de kans te hebben jezelf een redelijk oordeel te vormen over de kans dat je inderdaad je huidige baan gaat verliezen, voordat je je vastlegt op een evt. andere baan.

Overigens maak ik uit je verhaal op dat het hier nog slechts om een (eerste) sollicitatie gaat, en dus niet om een daadwerkelijk aanbod. Wellicht zal op het moment dat je hierover wel een beslissing dient te nemen er meer duidelijkheid over reorganisatie en sociaal plan zijn.

Ik hoop je hiermee enigszins op weg te hebben geholpen. Je zult waarschijnlijk begrijpen dat ik vooralsnog niet concreter kan zijn. Daarvoor heb ik immers veel meer informatie nodig. Overigens adviseer ik je wel om in deze zaak juridisch advies in te winnen. Als je een rechtsbijstandverzekeraar hebt of lid bent van een vakbond kun je daar terecht, zo niet dan kun je overwegen contact op te nemen met mij of één van de andere arbeidsrechtjuristen hier. Wij helpen je graag tegen - altijd - een redelijk tarief.

Succes & vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag