Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hoi,
Ik heb een vraagje?
Mondeling is er afgesproken dat me contract verlengt zou worden. 2 dagen voor mijn einddatum krijg ik een brief thuis dat per 1 maart me contract rechtswege eindigt.

Wat nou mijn probleem is, dat ik gemerkt heb dat het niks voor mij is, en de werkwijze op kantoor uitermate slecht geregeld is.

Ik heb me rooster voor volgende week. En heb 1 dag gewerkt. Buiten mijn contract.

Is stilzwijgend nog van kracht na mijn einde arbeidsovereenkomst voor bepaade duur brief, of moet er een nieuw contract gemaakt worden.

Toevallig heb ik gebeld na me leidinggevende en zei vertelde mij mondeling dat er iets fout is gegaan met de verleningen.

Is het nou niet zo, dat zonder contract ik in principe niet meer werk voor ze? En dat ik na ander werk kan gaan zoeken of een ww aanvragen?

Vriendelijke groet,

Helaas is mij niet geheel duidelijk of je werkgever nu juist wel of juist niet je contract wilde verlengen. Als je werkgever dit niet wilde (en dus de brief die je kreeg juist is maar de mondelinge toezegging niet), dan is het contract gewoon van rechtswege geëindigd en kun je (en moet je ook snel) een WW-uitkering aanvragen.

Ik vermoed echter dat de fout hem zat in het versturen van de brief dat je contract niet zou worden verlengd. Die had kennelijk niet verstuurd mogen worden. Klopt dit?

Zo ja, dan heb je formeel geen recht op WW. Immers, Je werkgever biedt je verlenging aan maar die wil jij (liever) niet. Je bent dan verwijtbaar werkloos. Dat zou alleen anders zijn als van jou onder die omstandigheden in redelijkheid niet verwacht kan worden daar te blijven werken. Dat zal het UWV echter niet snel vinden, en de situatie zoals jij die omschrijft valt daar zeker niet onder.

Wel zou je in dit geval kunnen proberen een deal te sluiten met je werkgever door ofwel de 'per ongeluk' verzonden brief toch als geldig beschouwen (die kun je dan aan het UWV laten zien), ofwel een beëindigingsregeling met je werkgever te sluiten waarin het initiatief voor het ontslag bij je werkgever ligt. Je bent in beide gevallen echter wel afhankelijk van de medewerking van je werkgever.

Succes en vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hoi henk jan, bedankt voor de informatie. Mijn baas wil nog een half jaar aangaan met mij, alleen ik wil proberen een deal te sluiten om de brief wel als geldig te beschouwen. Zoek liever na iets anders dan nog 1 dag ervoor te werken. Heel erg bedankt voor de nuttige informatie


Graag gedaan. Als ik je werkgever was zou ik hier trouwens aan meewerken, want aan een werknemer die eigenlijk weg wil heeft -ie immers ook niet al te veel.

Wel is het voor jou belangrijk om te weten of je tussentijds kunt opzeggen. Staat dat niet in je contract of in een evt. toepasselijke CAO, dan zit je wel aan dat halfjaarcontract vast en kun je dus niet tussentijds weg als als je iets anders vindt.

Beoordeel dit antwoord:

Beste vraagsteller,

Aan je waardering van mijn tweede antwoord te zien was je daarover, in tegenstelling tot mijn eerste antwoord, niet erg tevreden. Dat recht heb je en wil ik je ook zeker niet ontnemen, maar ik ben wel benieuwd waar je niet tevreden over bent. Ik zou het daarom erg op prijs stellen als je me dat zou kunnen aangeven Op die manier weet ik wat ik aan mijn beantwoording kan verbeteren en wellicht krijg jij daardoor ook nog een beter antwoord op je vraag.

Hoe dan ook wens ik je veel succes met deze zaak en ben ik stiekem natuurlijk ook wel erg benieuwd naar de afloop!

Vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag