Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hoi, Ik heb een vraag over een relatiebeding welke in mijn contract staat. Ik ben benieuwd of ik volgens de wet en de intentie van dit beding wel bij relaties van mijn collega's mag komen. Dit omdat hier voor mij geen voordeel ligt als ik bij een nieuwe werkgever in dienst treed. Ik ken deze bedrijven namelijk niet. Voor de volledigheid hier de tekst van het beding.

Het relatiebeding wordt aangegaan om werkgever de gelegenheid te geven om gedurende één jaar na vertrek van de werknemer een nieuwe functionaris bij de bestaande relaties te introduceren en de relaties over te nemen.
Lid 1. Het is de werknemer, behoudens schriftelijke ontheffing door de werkgever, verboden om binnen 1 jaar na beëindiging van de arbeidsovereenkomst contact, in de ruimste zin des woords, te hebben met, dan wel werkzaam te zijn op welke wijze dan ook direct of indirect ten behoeve van relaties van werkgever aangaande xxx B.V.. Werknemer zal tot 12 maanden na beëindiging dienstverband geen commerciële relaties aangaan direct of indirect in welke vorm dan ook met afnemers van de vennootschap dan wel haar moeder, dochter en/of zusters vennootschap(pen). Werknemer zal tevens binnen 12 maanden na einde dienstverband geen werknemers van werkgever bewegen om in dienst te treden bij een mogelijke nieuwe werkgever dan wel die in dienst te nemen.

Lid 2
Onder een relaties als bedoeld in lid 1 wordt verstaan een onderneming, instelling of rechtspersoon welke binnen een tijdvak van 3 jaar voor de einddatum van het dienstverband bij werkgever aan deze een opdracht heeft verstrekt dan wel voor wie werkgever binnen die periode al of niet in het kader van enige opdracht heeft gewerkt.



Dit relatiebeding is geldig en u bent hier dan ook aan gebonden. Dat u bepaalde relaties niet kent is niet relevant. Helaas voor u.


Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag