Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Hoi,

ik ben afgelopen jaar aangereden door een auto toen ik op mijn fiets naar mijn werk ging. nu krijg ik niet alle ziekenhuis kosten vergoed. verzekering van tegenpartij zegt einde van lopent jaar: eigen risico (720,00) minus alle eigen gemaakte koste en dan wat er overblijft betaald de tegenpartij. hoe is dit mogelijk dat ik zelf voor een gedeelte ziekhuiskosten moet betalen terwijl ik aangereden bent.

Beste vragensteller,
Ik ga er vanuit dat de verzekeraar van de auto die u heeft aangereden de aansprakelijkheid voor uw schade heeft erkend. Is dat niet het geval, dan wil u vragen meer details te geven over het ongeval zodat ik daar over kan adviseren. Als fietser krijgt u in het algemeen gesproken vrij snel uw schade vergoed als er sprake is van een aanrijding met een motorvoertuig.
Als de aansprakelijkheid is erkend, dan betekent dit dat de verzekeraar van de auto al uw schade moet betalen, dus ook de kosten van het ziekenhuis.


advocaat

Beoordeel dit antwoord:

Geachte vragensteller,

Als de tegenpartij aansprakelijk is, dan moeten zij in principe alle zorgkosten vergoeden. Althans, voor zover uw eigen zorgverzekeraar deze niet vergoed. Worden niet alle zorgkosten door de tegenpartij vergoed, dan hoeft u daar geen genoegen mee te nemen.

Ook wil ik u er op wijzen dat u recht heeft op juridische bijstand door een letselschadespecialist. Deze zal voor u de schade berekenen en onderhandelen met de tegenpartij. De kosten voor juridische bijstand moeten door de aansprakelijke partij worden vergoed. Over het algemeen kost het u dus niets.

Mocht u willen dat ik u bijsta, dan is dat mogelijk. U kunt via de 'direct contact' knop, contact met mij opnemen.

Succes!



Beoordeel dit antwoord:

Geachte vragensteller,

Als de tegenpartij aansprakelijk is, dan moeten zij aan u al uw schade vergoeden. Ik weet niet of de tegenpartij al aansprakelijkheid heeft erkend. Mocht dan niet het geval zijn, dan merk ik op dat u als fietser wanneer u aangereden bent door een auto - behoudens zeer bijzondere omstandigheden - uw schade voor tenminste 50% vergoed moet krijgen.

Dat laat onverlet dat uw zorgverzekeraar alleen datgene uitkeert dat verzekerd is onder de bij haar gesloten verzekering. Voor het meerdere zult u zelf moeten aankloppen bij de verzekeraar van tegenpartij. Zoals mevrouw Smit terecht opmerkt, kunt u zich het beste juridsche laten bijstaan. De daarmee gepaard gaande kosten zijn onderdeel van de schade en moeten door de aansprakelijke partij worden vergoed.

Indien u in de omgeving van het Westland woont, sta ik u graag bij. U kunt via de 'direct contact'knop contact met mij opnemen.

Succes,




Beoordeel dit antwoord:

Anders dan de verzekering stelt hoeft er voor het in rekening brengen van het eigen risico niet gewacht te worden tot einde van het jaar. Er zijn uitspraken van rechters in soortgelijke zaken die uitdrukkelijk aangeven dat het eigen risico direct in rekening kan worden gebracht aan de verzekering van de automobilist als de zorgverzekering die aan u in rekening brengt. Ik heb in andere zaken ook nog niet meegemaakt dat dit niet betaald wordt. Als u dat wenst ben ik graag bereid om de verzekeraar namens u hierop aan te spreken.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag