Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Hoger beroep gestolen scooter?

Ik woon in Belgiƫ en spreek Frans. Ik heb juridische hulp nodig.
Voor de goede orde, mijn niveau van het Nederlands is zeer basic en ik gebruik een online vertaler.
Het gaat om een beslissing van de rechtbank van Breda over de scooter van mijn zoon die in februari vorig jaar in Brussel is gestolen en later in Nederland is teruggevonden, omdat de dieven hem aan een derde partij hebben verkocht. De rechtbank van Breda besloot de scooter van mijn zoon aan de bonafide koper te overhandigen zonder rekening te houden met het feit dat de diefstal was vastgesteld en geattesteerd door de Brusselse politie en dat de nummerplaat was doorgehaald. Justitie heeft geen rekening gehouden met het feit dat mijn zoon de eigenaar is, zijn lening maandelijks betaalt en ons zelfs nooit in de procedure heeft betrokken alvorens een beslissing werd genomen. Jammer.
Op "onderzoek" aan onze kant, vertelde een advocaat van de rechtbank in Breda ons uiteindelijk dat we een civiele (niet strafrechtelijke) klacht kunnen indienen, maar dat we contact moeten opnemen met een Nederlandse advocaat. Wij kennen geen advocaten en willen inzicht in de procedure en de kansen om het beroep te winnen.
Een vriend raadde me aan contact met u op te nemen.
Kunt u nog eens contact met mij opnemen om uit te leggen of een lid van uw team ons al dan niet kan helpen en wat de procedure is? Bij voorbaat hartelijk dank voor uw hulp. Voor de goede orde, ik spreek vloeiend Engels.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag