Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hoger bedrag in convenant/berekening dan aftoppingsgrens?

In de berekening van de mediator is een huurbedrag van 650 euro vastgesteld (2019) bij alimentatieberekening.
De aftoppingsgrens is 619 euro voor 2 personen en mijn inkomen.
Is het gebruikelijk dat het bedrag wordt afgerond?

Het lijkt erop dat je een vraag stelt over partneralimentatie en de manier waarop woonkosten daarin worden berekend. Het klopt dat voor de berekening van de alimentatie de woonkosten worden meegenomen. Normaal gesproken is de aftoppingsgrens onderdeel van deze berekening, dat is het bedrag dat maximaal aan woonkosten in de berekening van de alimentatie kan worden meegenomen. Als je meer aan woonkosten betaalt, wordt dit in principe niet meegenomen in de berekening van de alimentatie.

Echter, de precieze berekening van partneralimentatie is sterk afhankelijk van individuele situaties en kan complex zijn. Het zou kunnen dat de mediator een andere interpretatie of afronding gebruikt, gebaseerd op jullie specifieke situatie. Het is belangrijk om dit met de mediator te bespreken en te vragen waarom een hoger bedrag is gebruikt dan de aftoppingsgrens.

Als je twijfelt over de berekening, kan het verstandig zijn om deze voor te leggen aan een jurist of advocaat. Zij kunnen de berekening gedetailleerd bekijken en controleren of deze correct is."
---------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Mogen wij u doorverwijzen naar www.echtscheidingswinkel.nl ?

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag