Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Hoeveel centimeters heeft een auto nodig om een andere auto te passeren?
Ik wilde namelijk achteruit inparkeren, was nog niet begonnen, dus ik stond stil. Een Toyota Yaris passeert mij en raakt mij linksvoor en zichzelf rechtsachter.
Die bestuurster beweert dat ik bezig was met een bijzondere manouvre, maar ik stond stil.
De weg is 4,80cm. Daarom passeren op deze weg bijna geen auto’s tegelijk. Mijn auto heb ik na de botsing meteen uitgezet en de weg opgemeten vanaf mijn linkerband tm de stoep.
Er bleef maar 1,94cm over.
Deze bestuurdster heeft het risico genomen om mij te passeren terwijl de weg te smal is.
Hoe kijkt een verzekering hiernaar? Omdat ze maar hameren op dat ik moet bewijzen dat ik stil stond, terwijl er meerdere auto’s omkeerden na de botsing, omdat ik mijn auto zo liet staan om foto’s te maken. Die bestuurders verklaarden ook dat ze omkeerden omdat het duidelijk te smal was om te passeren.

U zult inderdaad in dit geval aannemelijk moeten maken dat u stil stond en dat de andere auto de schade heeft veroorzaakt. Daarbij zijn getuigen (of andere weggebruikers), wegomstandigheden, verkeersborden etc. extra nuttig om het een en ander te kunnen bewijzen.
Een verzekeraar zal zich voornamelijk baseren op het geleverde bewijs. Indien dit niet afdoende is of betwist wordt, dan is de kans op verhaal niet zo groot
Komt u er samen (nog) niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, dan kunnen wij u bijstaan in deze zaak. Neemt u desgewenst contact met mij op voor overleg. Klikt u op de direct-contact knop naast dit antwoord onder mijn naam.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag