Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hoe zorg ik er (in mijn geval) voor dat de verhuurder noodzakelijk onderhoud pleegt?

Mijn woning is onderdeel van een Centraal Wonen Project, dat uit 12 panden bestaat met elk 6 of 7 wooneenheden. In de panden is blokverwarming. Contractueel dient verhuurder tweejaarlijks overleg te plegen met onze zogeheten (statutaire) Beheercommissie. Al jaren is sprake van een grote verduurzamingswens van de woonvereniging, wat wordt aangemoedigd door Verhuurder. Verhuurder betoont zich echter een onbetrouwbare partner in dit opzicht, ook volgens genoemde Beheercommissie; er zijn chronische problemen, die onder het mom van De Grote Verduurzamingsoperatie in de wachtkamer lijken te worden gezet. Het verduurzamingsidee bestaat al jaren.

In december 2020 viel de druk in de ketel in mijn pand weg: de verwarming viel uit. Het vaste reparatiebedrijf kon het lek niet vinden, en vulde bij. 10 dagen later was die druk weer weg. Dit herhaalde zich zo, de afgelopen drie maanden zonder dat er verder uitzicht was op verbetering. Er werd gebeld en Feenstra kwam langs, kon niets doen. Ze wijst naar Verhuurder als reden om na te laten wat verder nodig is: vervangen van de leidingen etc.

Ik heb contact gehad met de Beheercommissie, en die zouden weer contact hebben met Verhuurder, maar ook hiervan hoor ik niks meer. Het is nu 14 graden in mijn woonkamer. Hoe laat de vulploeg komt weet ik niet. Wanneer er gerepareerd wordt is niet duidelijk.

Dus, hoe zorg ik er nu voor als individu om Verhuurder de basisvoorzieningen in orde maakt?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag