Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hoe zit het met het verhogen van de huur in de vrije sector?

Mijn huisgenoten en ik gaan allemaal doorschuiven naar andere kamers in ons studentenhuis. Onze huisbaas wil je huur verhogen. Mag dit zomaar? Wat zijn de voorwaarden? Kan hij dit zomaar doen omdat wij ook een nieuw contract moeten ondertekenen?
Ik las online dat er tussen1 juli 2021 en 30 juni 2022 de kale huurprijs niet verhoogd mag worden. Geldt dit ook voor ons?

Mocht de huurbaas de huur wel omhoog mogen gooien, wat zijn dan de voorwaarden?

ps.: de afgelopen jaren is er niks aan onderhoud aan ons huis gepleegd.
pps.: Ons contract bestaat nu uit de kale huurprijs plus exploitatiekosten. (Voorbeeld van een huisgenoot: kale huur €218 + exploitatiekosten €147,50) Wij hebben geen idee waar deze 'servicekosten' naartoe gaan en of het een redelijke prijs is om te vragen. Hebben wij recht op verheldering van deze servicekosten en in hoeverre mag de huurbaas daar winst op maken? Mogen wij dat met terugwerkende kracht terugvragen?

Bij ons hangen de vraagtekens boven het hoofd! Misschien kunnen jullie ons veel meer duidelijkheid geven.

Alvast heel erg bedankt en vriendelijke groet,

Nee huurverhoging mog dit jaar niet voor sociale huurwoningen, dit geldt ook voor kamers. Tussentijdse verhoging mag alleen als er sprake is van duurzame verbeteringen. Ik zou zeker om opheldering vragen mbt exploitatiekosten, niet alles mag worden doorberekend, maar bijvoorbeeld schoonmaak algemene delen, stoffering , roerende zaken, gebruik van wasserette en internet wel.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag