Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Hoe zit het met de bedenktijd ontbinding koopovereenkomst?

Wij hebben op 24 maart op ons verzoek een verkoper aan huis gehad voor kunststof kozijnen. Wij hebben toen een koopovereenkomst getekend waarvan hetgeen we besproken hebben toch niet mooi is zoals we voor ogen hadden.
We hebben daarna voor een andere indelingen gekozen, maar ook hierbij kunnen ze garantie geven op de wensen die wij hebben.
We hebben besloten om de koopovereenkomst te ontbinden waarop zij ons 30% van de kosten willen doorbelasten. Er is nog niks besteld. Dus de kozijnen zijn nog niet gemaakt.
Tijdens het gesprek met de verkoper is ons niet gemeld dat we nog 14 dagen bedenktijd hebben en ook staat dit niet tussen de algemene voorwaarden.
Nu las ik op internet dat als de verkoper dit niet meld of als dit niet in de voorwaarden staat dat de 14 dagen bedenktijd dan over gaan in 12 maanden.
Graag zou ik willen weten of dit een punt is wat ik kan vermelden om de koopovereenkomst te ontbinden.

U bent niet tevreden met mijn eerdere antwoord maar voor de opdracht om op maat gemaakte zaken geldt deze regel niet. En mocht verkoper zich daar niet op beroepen dan heeft u wel een punt. ( maar u kunt dan beter geen reden te noemen voor ontbinding want als u dat wel doet gaat een andere regel spelen namelijk die van non conformiteit )

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag