Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hoe zit het met alimentatie als 1 kind bij vader gaat wonen?

Mijn dochter wordt 07-10-2021 18 jaar oud en woont bij mij ( moeder) mijn zoon van 15 jaar heeft besloten bij zijn vader te wonen. Zoals ik het begrijp moet mijn ex nu de alimentatie aan mijn dochter overmaken zodra zij 18 jaar is, maar hoe zit dat met mijn zoon? Mijn ex heeft vanaf ons scheiden in 02-2007 250,00 eurobetaald dat is het totaal bedrag voor 2 kinderen. ( ieder jaar wel wettelijke indexering) nu heeft mijnzoon 5 maanden proef gewoond bij zijn vader en ik heb uiteraard dus 5maanden geen alimentatie voor hem gekregen.zoals u kunt lezen heeft mijn ex flink onder betaald aan de wettelijke bedragen voor alimentatie. Nu gaat mijn zoon dus definitief bij zijn vader wonen. Moet ik nu alimentatie aan mijn ex betalen voor mijn zoon ? Ik hoop dat u mij kunt helpen.

De hoogte van de alimentatie is afhankelijk van een aantal zaken: de hoogte van het gezinsinkomen ten tijde van de scheiding, de verdeling van de zorg voor de kinderen en de draagkracht van de ouders. De verdeling van de zorg kan na verloop van tijd veranderen, bijvoorbeeld in het geval van uw zoon die bij zijn vader gaat wonen. Dit geldt ook voor draagkracht van de ouders, bijvoorbeeld als iemand meer gaat verdienen, of juist werk kwijtraakt.

In uw situatie zijn er grote wijzigingen geweest en is het misschien verstandig om de alimentatie opnieuw te berekenen. Of uw ex in het verleden te weinig heeft betaald kan ik op basis van uw beschrijving niet zeggen. Of u nu iets aan uw ex moet (en/of kan) betalen aan uw ex hangt ook af van de berekening. Wanneer jullie dit willen laten berekenen, kunt u contact opnemen. Uiteraard staat het u vrij om daar onderling goede afspraken over te maken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag