Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hoe zit dit?

Ik ben werkzaam in de gehandicaptenzorg en heb mijn PBL uren ingezet zodat ik niet meer hoef te werken tot mijn pensioen. Nu ben ik in deze tijd geopereerd aan mijn hand en ik heb hiervoor revalidatie therapie. Ik kan bijna niets.(ik wist niet van te voren dat ik 4x geopereerd zou worden) Ik wil me hiervoor ziekmelden bij mijn werkgever zodat ik mijn PBL uren tegoed houd.
Mijn manager wil mij niet ziek melden, ze wil eerst andere stappen ondernemen en ze laat mij ook niet in gesprek met de bedrijfsarts.
Ik heb toch het recht op mij ziek te melden, in gesprek met de bedrijfsarts te gaan en die oordeelt? Als hij of zij beoordeeld dat ik inderdaad ziek ben dan hou ik toch mijn PBL uren tegoed?

U kunt zich ziek melden bij het bedrijf. De manager/leidinggevende bepaalt niet of u ziek bent. Dat moet de ArboDienst doen. Geeft de werkgever de ziekmelding niet door aan de ArboDienst, dan kunt u dit zelf doen.Ziek = ziek, ook al vindt het bedrijf dat niet leuk.

Bij verdere problemen adviseer ik u zsm contact op te nemen met een gespecialiseerde arbeidsrecht advocaat (lid specialisatievereniging), b.v. mij. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag