Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hoe zet ik een huurder uit mijn pand?

alleenstaande man huurt van mij al meer dan 25 jaar een cafe/Bar , in het verleden soms ook wel eens moeilijkheden met betalen maar niets noemingswaardig. Nu sinds begin corona is het constant een probleem met betalen, heeft inmiddels nu een achterstand 5 maanden. Hij onderneemt totaal niets om zijn schulden te doen verminderen bij mij en bij anderen. Zijn boekhouder moet diverse regelen om van de overheid geld te krijgen om diverse te doen? Heb hem huur kwijt gescholden, heb maanden lang de helft van de huur te doen laten betalen. Onderhoud aan de binnenzijde is er ook niet meer, buitenzijde is het ook een bende terwijl ik soms een beetje ga opruimen. Ik zo heel graag deze persoon uit het pand willen hebben, huuropzegging. Wat zijn de mogelijkheden?

Goedemiddag,

Op basis van uw verhaal kan ik alleen een algemeen antwoord geven. Het niet betalen van de huur door de huurder levert een juridische grondslag op om de huur te laten ontbinden (wanprestatie). U dient een procedure te starten bij de kantonrechter om de huurovereenkomst te laten ontbinden. Ook een schadevergoeding kan gevorderd worden van de huurder en in sommige gevallen kan de huurder worden veroordeeld in het betalen van een boetebedrag.

De huurtermijnen tot aan de einddatum van de huurovereenkomst kunnen ook gevorderd worden (als schadevergoeding). Om uw juridische positie beter te kunnen inschatten, dienen alle documenten (huurovereenkomst, eventuele algemene voorwaarden), correspondentie tussen u en de huurder, etc., doorgenomen te worden. Indien u uw zaak verder wenst te bespreken, neem gerust vrijblijvend contact op.

Mvg,

Silvienne Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag