Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Hoe zelf procederen bij kantonrechter?

Een kennis heeft in mijn camperbus een andere accu met rand apparatuur en zonnepanelen geplaatst. Helaas door een geschil over de financiƫle afhandeling heeft hij ons geblokkeerd, niet erg maar nu is de accu kapot en de garantie die hij heeft toe gezegd kan ik niet meer op hem verhalen, althans ik heb hem een ingebrekestelling brief gestuurd en na de verstreken termijn is hij in verzuim en nu heeft onze advocaat hem ook al een brief gestuurd dat we alles willen ontbinden. Mocht hij ook hier niet op reageren hoe ga ik te werk, ik wil namelijk niet nog verdere advocaat kosten maken dus wil ik hem zelf voor de rechter dagen.
Maar wat zijn hier de juiste stappen in, hoe ga ik nu verder te werk?

Goedemiddag,

Gaat het om u als een particuliere koper vs. een professionele verkoper?
U kunt zelf procederen door een dagvaarding uit te laten brengen door een gerechtsdeurwaarder. Vervolgens kan de wederpartij daarop reageren en kan de rechter daar een uitspraak over doen. Het laten betekenen van een dagvaarding kost geld, maar ook het procederen bij de kantonrechter (griffierecht). Uiteraard is dit een zeer korte versie hoe het eraan toe gaat in een kantonrechtersprocedure.

Als u geen inhoudelijke juridische kennis hebt, is het aan te raden een jurist in te schakelen die namens u procedeert, aangezien zelfs kleine fouten van invloed zouden kunnen zijn op de uitkomst. Indien u uw zaak wilt bespreken, kunt u gerust vrijblijvend contact opnemen.

Mvg,

Silvienne Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag